ciastka bez cukru z migdałami

Pyszne ciastka z kawałkami migdałów bez dodatku cukrów, słodzone maltitolem (substancją słodzącą pozyskiwaną z roślin m.in. ze zbóż).

Zawierają substancje słodzące.

  • z pełnoziarnistej mąki pszennej
  • bez oleju palmowego
  • bogate w wapń i błonnik
  • pakowane w torebeczki foliowe (6 torebeczek po 2 szt), aby dłużej zachowały świeżość i żeby łatwo było je wziąć ze sobą do torebki, plecaka

Składniki:

mąka pszenna pełnoziarnista 43%, tłuszcze i oleje roślinne (shea, kokosowy, rzepakowy), substancja słodząca (maltitole), kawałki migdałów 7%, błonnik (polidekstroza, fruktooligosacharydy, inulina), minerały (wapń, magnez ), środek spulchniający (wodorowęglan sodu), sól, aromaty (migdałowy 0,1%, amaretto , waniliowy), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli), sok z cytryny.

Wyprodukowane w fabryce przetwarzającej: mleko,  jaja,  soję i łubin.  Zawiera naturalnie występujące cukry.