belgijska czekolada bez laktozy i glutenu mleczna z chrupkami  Balance

Belgijska czekolada bez laktozy i glutenu – mleczna z chrupkami na bazie ryżu zamiast mleka.

Wyśmienity smak belgijskiej czekolady dostępny w smaku mlecznym z chrupkami. Belgijski producent zdrowych czekolad Klingele Chocolade dedykuje ją przede wszystkim osobom z nietolerancją laktozy i glutenu. Poleca także weganom i wegetarianom.

Czekolada zawiera 39% masy kakao.

Składniki

cukier, masło kakaowe, miazga kakaowa, proszek ryżowy (syrop ryżowy, mączka ryżowa), błonnik (inulina), chrupki ryżowe 2,5%, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat: kakaowy i waniliowy. Masa kakaowa min. 39%. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów. *Zawartość laktozy poniżej 0,1g/100g produktu.

Wartość odżywcza

wartość energetyczna 2168kJ/518kcal, tłuszcz 32,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,4g),  węglowodany 50,1g (w tym cukry 36,9g), białko 2g, sól 0,218g.

Masa netto: 85g

Wyłączny dystrybutor

BIOZONA Piotr Rorat, ul. Ks. Bolesława 7B/95, 01-494 Warszawa.

Producent

Klingele Chocolade NV, Belgia.