Belgijska czekolada bez laktozy – mleczna.

Teraz osoby z nietolerancją laktozy mogą cieszyć się eleganckim smakiem belgijskiej czekolady mlecznej. Kto raz spróbuje ten wraca do niej.

Doskonała czekolada dla wegan. Bez glutenu.

Składniki:

cukier, masło kakaowe, miazga kakaowa, proszek ryżowy (syrop ryżowy, mączka ryżowa), błonnik (inulina), emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat: kakaowy i waniliowy. Masa kakaowa min. 39%. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów. Zawartość laktozy poniżej 0,1g/100g produktu.

Wartość odżywcza:

wartość energetyczna 2156kJ/515 kcal, tłuszcz 33,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,8g),  węglowodany 49,8g (w tym cukry 38g), białko 1,9g, sól 0,12g.

Masa netto: 85g

Wyłączny dystrybutor:

BIOZONA Piotr Rorat, ul. Ks. Bolesława 7B/95, 01-494 Warszawa.

Producent:

Klingele Chocolade NV, Belgia