mini chlebki bez glutenowe bez laktozy

Mini kromeczki chleba z oliwą z oliwek, czosnkiem, pomidorami i bazylią. Przekąski bezglutenowe.

  • bez: glutenu, pszenicy, soi, laktozy, jajek, GMO i konserwantów
  • wyprodukowane na osobnych liniach tylko dla wyrobów bezglutenowych
  • zawierają składniki diety śródziemnomorskiej

Można jeść jako samodzielną przekąskę, idealnie nadają się także do zupy krem i sałatek.

Składniki:  woda, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa pełnoziarnista, mąka ryżowa, olej słonecznikowy, cukier, sól, drożdże, oliwa z oliwek (2%), pomidor w granulkach (1,5%), przetarta bazylia (1,5%), proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany), emulgator: lecytyna słonecznikowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stabilizator: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, mąka chleba świętojańskiego, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.

Wartość odżywcza w 100gwartość energetyczna 442kcal/1849kj, tłuszcze: 13,23 (w tym nasycone 1,78g), węglowodany 74,61g (w tym cukry 6,51g), błonnik  6,86g, białko 6,65g, sól 3g.

Najlepiej spożyć przed: patrz na opakowaniu.

Masa netto: 125g

Warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Wyłączny dystrybutor:

BIOZONA Piotr Rorat ul. Ks. Bolesława 7b/95 01-494 Warszawa

Producent:

Free From Plus, Grecja