stewia w kropelkach_bez_medalu  medal dla Light Dropsstewia w płynie Light Drops

 

 

 

 

 

 

Kropelki ze stewią to stewia skomponowana z dodatkiem ekologicznych syropów: z agawy i ryżowym. Zdrowa alternatywa dla cukru.

Jeśli zastąpisz 4 łyżeczki cukru 16 kropelkami tej stewi to skonsumujesz o 20 g cukru  w ciągu doby mniej. Aktualnie ok 25 g cukru w diecie to maksymalna ilość cukru w diecie dziennej kobiety.

  • smakuje jak cukier dzięki doskonałej recepturze
  • bez gorzkawego posmaku charakterystycznego dla stewii
  • stewia nagrodzona medalem za smak przez International Taste & Quality Institute w Brukseli* – kliknij TUTAJ
  • 1 podanie to 4 kropelki, które odpowiadają 1 łyżeczce cukru to ok 0,42 kcal zamiast 20 kcal
  • 4 kropelki to 0,2 ml to tylko 0,015 g cukru czyli 333 razy mniej cukru niż w 1 łyżeczce cukru (5 g cukru)
  • 1 buteleczka = 150 podań (łyżeczek cukru)
  • idealna pojemność do torebki albo do wypróbowania
  • nadaje się do gorących napojów, deserów, sosów

* Tytuł Superior Taste Award 2014 Międzynarodowego Instytutu Smaku i Jakości (iTQi) przyznawany jest przez jury składające się ze 120 uznanych szefów kuchni oraz znawców napojów z 13 najsłynniejszych europejskich stowarzyszeń kulinarnych oraz z Międzynarodowego Stowarzyszenia Sommelierów (ASI). Dokonują oni oceny produktów na podstawie ślepych testów (oceniających wyłącznie ich właściwości bez porównań) z naciskiem na intensywność przyjemności smakowej. Kryteria organoleptyczne są punktowane (pierwsze wrażenie, wygląd, aromat, tekstura, smak oraz wtórne wrażenia węchowe) a następnie komentowane przez każdego członka jury.

Produkty, które uzyskują wynik powyżej 70 % podczas degustacji otrzymują Superior Taste Award w następujących kategoriach:
SMAK GODNY UWAGI i jedną gwiazdkę – wynik pomiędzy 70% a 80%
SMAK WYBITNY i dwie gwiazdki – wynik pomiędzy 80% a 90%
SMAK WYJĄTKOWY i trzy gwiazdki -wynik powyżej 90% – Taki wynik uzyskały Kropelki ze Stewią LIGHT DROPS.

Składniki: woda, syrop z agawy*, syrop ryżowy w proszku*, substancje słodzące: glikozydy stewiolowe, sukraloza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu * składniki z rolnictwa ekologicznego.