ciastka bez laktozy z cynamonem Parea

Pyszne ciastka z cynamonem i oliwą z oliwek bez glutenu i 5 podstawowych alergenów wypiekane na Krecie. Ulubiony smak dzieci.  

  • bez: glutenu, pszenicy, soi, laktozy, jaj, GMO i konserwantów
  • wyprodukowane na osobnych liniach tylko dla wyrobów bezglutenowych
  • zawierają elementy diety śródziemnomorskiej
  • zachowują tradycję kreteńskich wypieków

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, pełnoziarnista mąka ryżowa, mąka ryżowa, cukier, olej słonecznikowy, woda, sok pomarańczowy z koncentratu, olej palmowy, oliwa z oliwek (2%), proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany:), emulgator: lecytyna słonecznikowa, cynamon w proszku (1%), stabilizator: guma ksantanowa, goździki w proszku, wanilia w proszku, mąka chleba świętojańskiego, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.

Wartość odżywcza w 100g:

  • wartość energetyczna 459,52kcal/1923kJ
  • tłuszcz: 20,80
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,36g
  • węglowodany  62,78g
  • w tym cukry 11,79g
  • błonnik  2,25g
  • białko 2,98g
  • sól 0,30g

Masa netto: 150g

Warunki przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wyłączny dystrybutor:

BIOZONA Piotr Rorat ul. Ks. Bolesława 7b/95 01-494 Warszawa