ciaskta z migdałami bez glturenu i bez laktozy

Ciastka bezglutenowe z migdałami i oliwką z oliwek z Krety. Bez 5 podstawowych alergenów.

  • bez: glutenu, pszenicy, soi, laktozy, jaj, GMO i konserwantów
  • wyprodukowane na osobnych liniach tylko dla wyrobów bezglutenowych. ·
  • bogate w składniki diety śródziemnomorskiej ·
  • wypiekane zgodnie z tradycją kreteńskich wypieków 

Składniki:

Skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, pełnoziarnista mąka ryżowa, mąka ryżowa, cukier, olej słonecznikowy, woda, migdały (14%), sok pomarańczowy z koncentratu, olej palmowy, oliwa z oliwek (2%), proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany), emulgator: lecytyna słonecznikowa, cynamon w proszku, stabilizator: guma ksantanowa,  goździki w proszku, wanilia w proszku, mąka chleba świętojańskiego, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.

Wartość odżywcza:

  • wartość energetyczna: 461kcal/1928kJ
  • tłuszcze: 21,80
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,36g
  • węglowodany 59,78g
  • w tym cukry 11,38g
  • błonnik 2,65g
  • białko 3,9g
  • sól 4,08g

Masa netto: 150g

Warunki przechowywania:

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. 

Wyłączny dystrybutor

BIOZONA Piotr Rorat ul. Księcia Bolesława 7b/95 01-494 Warszawa