cciastka bez laktozy z cynamonem Parea

Pyszne ciastka bezglutenowe wypiekane na Krecie z elementami diety śródziemnomorskiej. 

  • bez glutenu, bez pszenicy, bez soi,  bez laktozy, bez  jaj, bez  GMO i bez konserwantów
  • wyprodukowane na osobnych liniach tylko dla wyrobów bezglutenowych. ·
  • zawierają składniki diety śródziemnomorskiej 
  • zachowują tradycję kreteńskich wypieków

 Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, pełnoziarnista mąka ryżowa, mąka ryżowa, cukier, olej słonecznikowy, woda, sok pomarańczowy z koncentratu (13%), olej palmowy, oliwa  z  oliwek (2%), słodkie skórki  pomarańczy (2%), proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany), emulgator: lecytyna słonecznikowa, stabilizator: guma ksantanowa, naturalny aromat pomarańczowy (0,4%), wanilia w proszku, mąka chleba świętojańskiego, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.

Wartość odżywcza w 100g:

  • wartość energetyczna 461kcal/1928kJ,
  • tłuszcz: 21,20g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,44g
  • węglowodany  64,52g
  • w tym cukry 11,79g,
  • błonnik 1,75g,
  • białko 2,98g
  • sól 0,30g

Masa netto: 150g

Warunki przechowywania:

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Wyłączny dystrybutor:

BIOZONA Piotr Rorat ul. Księcia Bolesława 7b/95 01-494 Warszawa