.czekolada wegańska bez laktozy

Belgijska czekolada wegańska – odpowiednik czekolady mlecznej z chrupkami. Doskonały smak belgijskiej czekolady połączonej z chrupkami. Mleko zastąpiono napojem ryżowym.

Składniki:

cukier, masło kakaowe, miazga kakaowa, proszek ryżowy (syrop ryżowy, mączka ryżowa), błonnik (inulina), chrupki ryżowe 2,5%, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat: kakaowy i waniliowy. Masa kakaowa min. 39%. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów. *Zawartość laktozy poniżej 0,1g/100g produktu.

Wartość odżywcza:

wartość energetyczna 2168kJ/518kcal, tłuszcz 32,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,4g),  węglowodany 50,1g (w tym cukry 36,9g), białko 2g, sól 0,218g.

Masa netto: 85g

Wyłączny dystrybutor:

BIOZONA Piotr Rorat, ul. Ks. Bolesława 7B/95, 01-494 Warszawa.

Producent:

Klingele Chocolade NV, Belgia.